facebook
5 Tips voor een lenteklare auto

5 Tips voor een lenteklare auto

De koudste dagen laten we achter ons en we verwelkomen de zon. Echter kan je auto wel een lentekuur gebruiken. De vochtigheid en het zout dat deze winter op de wegen werd gestrooid, hebben de auto zwaar op de proef gesteld. Aan de hand van de volgende 5 tips kunt u uw auto volledig lenteklaar maken.

 

  1. Wissel tijdig je banden

Maak tijdig een afspraak om de winterbanden te ruilen voor zomers rubber. De bandencentrales gaan nu weer een drukke periode tegemoet. Dus wees op tijd!

 

Bij temperaturen boven 7 graden Celsius zijn zomerbanden efficiënter. Ze zijn samengesteld uit een harder soort rubber die de grip op het wegdek, het remvermogen en het uitvoeren van manoeuvres optimaliseert. Ook het brandstofverbruik zal aanzienlijk verminderen.

 

  1. Stockeer je banden correct

De winterbanden stockeer je naar voorkeur het best thuis of in ons bandenhotel. Het is het beste om de banden op velg te stapelen en banden zonder velg bewaart men het best rechtopstaand.

 

  1. Hou een grote schoonmaak van je auto

De vochtigheid en het zout dat deze winter op de wegen werd gestrooid, hebben de auto zwaar op de proef gesteld. De oxidatie door het strooizout gebeurt niet alleen op de carrosserie, maar ook op bepaalde sensoren en leidingen zoals het remsysteem.

 

  1. Gebruik koud water

Belangrijk is om enkel koud water te gebruiken. Warm water zal ervoor zorgen dat het zout op zal lossen, waardoor het nog dieper zal doordringen in de spleten van het koetswerk en in de poriën van de lak..

 

  1. Vergeet de onderkant niet 

In de carwash kiest men best voor het programma ‘chassis’ zodat ook de onderkant van de auto wordt gereinigd. Met een gewone tuinslang of zelfs met een hogedrukreiniger zou men hier de grootste moeite mee hebben en verkrijgt men niet hetzelfde resultaat.

Terug naar overzicht